Poezen

Cattery Tot in de Puntjes


Silver & ShadedWe hebben een heel leuk groepje poezen. Ze zijn erg lief voor elkaar en heel aanhankelijk naar ons.

Anna

Vader: Majesteit tot in de puntjes

Moeder: Cio Cio San's Merinda

                                             

                                             

                             

*Stamboeknaam: Anna tot in de Puntjes

*Geboortedatum: 24-05-2016

*Kleur: Black silver torty tabby mackerel / white


Omschrijving: Anna is een heerlijk poesje dat lekker speels is en aanhankelijk. Anna zit het liefst de hele dag op schoot en kruipt bijna in je. Anna is iets pittiger dan onze andere katten, maar heeft een heel bijzonder karakter. Anna is heel licht van kleur en heeft een bijzondere tekening op haar kopje. Ze heeft een mooie bouw, een lang lichaam, een lange staart en staat hoog op haar poten. Ze is een hele mooie dame met uitstraling.


Senne tot in de Puntjes

Vader: Majesteit tot in de Puntjes

Moeder: Maartje van Rosalex (Roxan)
                                                  


•Stamboeknaam: Senne Tot in de puntjes

•Geboortedatum: 12-06-2018

•Kleur: Black silver torty tabby mackerel


Omschrijving: Senne is de dochter van Roxan en Majesteit en heeft van beide ouders het beste gekregen. Ze is super zacht van karakter, is niet van je schoot af te slaan en ligt het liefst languit op haar rug. Senne is heel populair. Omdat veel kittenkopers een licht zilver kitten willen, hebben we besloten om Senne te houden. Senne heeft een hele mooie bouw. Ze staat hoog op haar poten, haar achterkant is duidelijk hoger dan haar voorkant, ze heeft een mooie volle staart en grote pluimen op en in de oren.


Sela

Vader: Cio Cio San's Chirkan Sire

Moeder: Cio Cio San's Merinda (Bibi)
                                                   

 


•Stamboeknaam: Sela Tot in de Puntjes

•Geboortedatum: 27-05-2015

•Kleur: Black silver tabby mackerel / White


Omschrijving: Sela is echt een lekker ding! Aan het begin was ze niet zo aanhankelijk en we dachten dat we de eerste niet schootklever hadden. Maar toen het laatste kitten verhuisde naar haar nieuwe huisje, sloeg ze volledig om. ' s Ochtends zit ze al vol spanning te wachten op het kastje naast de woonkamerdeur totdat de eerste van ons naar beneden komt. Ze is vergeleken met onze andere poezen een enorme kletskous. Ze vindt overal speeltjes in alle hoeken en gaten. Soms vindt ze speeltjes onder de kast of de piano, waarvan we niet eens meer wisten dat we ze hadden. Ze loopt vaak met speeltjes in haar bekje rond, als een hondje. Sela is een erg mooi poesje! Ze is in tegenstelling tot de rest van onze katten heel donker zilver gestreept, waardoor er een sterk contrast is tussen het licht en het donker en het patroon heel duidelijk zichtbaar is. Sela heeft super mooie lichtgroene ogen een kaarsrecht profiel en een hele dikke staart.


Roxan

Vader: Oeloeloe's Claus-Peter

Moeder: Blanchefleur van Rosalex                                     

                                                 Stamboeknaam: Maartje van Rosalex

Geboortedatum: 25-04-2017

Kleur: Blue (met een paar witte teentjes)


Omschrijving: Roxan, of Roxy zoals we haar liefkozend noemen is pas in onze cattery gekomen. Volgens de fokker zou ze een heel zachtaardig karakter hebben en dat is absoluut waar! Dit is ook de reden dat we haar goed in onze Cattery vinden passen. Ze is nergens bang voor en loopt hier vanaf dag 1 rond alsof ze hier altijd geweest is. Ze ging meteen spelen met onze 10 kittens, die overigens wel naar haar bliezen. Ook de hond had ze na een dag geaccepteerd, terwijl ze geen honden gewend was. De kleur van deze blauwe schoonheid vinden we ook erg mooi. We hebben heel af en toe een blauw kitten, dus we weten dat we katten hebben die verdunning dragen. Nu maar hopen dat ze met mijn katers ooit mooie en lieve kittens mag krijgen, maar daar twijfel ik niet aan. Misschien ook wel blauw of blauw zilver.


Ditje

Ditje is overleden.

Vader: Torv Hede's Micha

Moeder: Shingalana Orania
                           


•Stamboeknaam: Dainifai Cats Aphrodite

•Geboortedatum: 07-08-2007

•Kleur: Silver shaded torty


Omschrijving: Onze Ditje was een super lief en aanhankelijk poesje met een heel bijzonder karakter. Omdat ze zo bijzonder was, fokken we veel met haar lijnen. Ditje lag graag bij je onder een dekentje, duwde het liefst haar kopje zo diep mogenlijk in je en gaf liefdesbeetjes. Als je stopte met aaien pakte ze met haar pootje je hand. Ze was niet zo'n grote poes met een mooie dikke vacht en kraag. Haar kleur is heel zeldzaam voor de Noorse boskat.


Helaas kreeg Ditje  in 2019 alvleesklier ontsteking en konden we haar ondanks de medicijnen niet op gewicht houden. Ze viel steeds meer af door het vele overgeven en uiteindelijk hebben we na een paar maanden besloten dat Ditje niet verder moest lijden. Onze oma Ditje! We missen haar vreselijk. Gelukkig hebben we haar zoon, Majesteit en haar kleindochters, Senne en Anna. We zien haar prachtige karakter en haar lichte kleur terug in haar nageslacht.
                           

 

Poezen